Boller - Lækre og luftige

ca. 15 stk.Boller

1 1/2 dl koldt vand

1 1/2 dl sødmælk

100 g smør

50 g gær

70 g sukker

5 g salt

ca. 575 g mel

Fremgangsmåde:

Smelt den kolde smør helt i en lille gryde - må ikke brune! Hæld vand og mælk over smørret og fjern gryde fra varmen, temperaturen må ikke være varmere end at lillefingeren kan dyppes uden at man brænder sig.

Gæren smuldres i en stor bageskål, hæld sukker og salt på og rør rundt indtil gæren er smeltet, hæld den lune mælkeblanding i og rør det hele godt sammen. Tilsæt melet og hold lidt af det tilbage, ælt bolledejen godt sammen - dejen er let klistret, men fald endelig ikke for fristelsen til at komme mere mel i. 

Hæv bolledejen i bageskålen med et rent, fugtigt klæde over et lunt sted i ca. 45 min. Tag forsigtigt bolledejen ud på bordet, ælt endelig ikke mere i den og drys helst ikke med mel, tag evt. lidt mel på hænderne, hvis den klistre en smule. Skær bolledejen ud i 15 lige store klumper og form dem til boller. Sættes på bagepapir og pensl med sødmælk og lad bollerne hæve yderligere ca. 30 minutter. 

Bages ved 185 grader i ca. 12 minutter eller indtil de er flotte og gyldne. Afkøles på rist.

Serveres med iskoldt smør og en god ost eller et twist kunne være at servere dem med limesmør.