Flutes - Helt enkel og nem opskrift
ca. 6 stk:
50 g gær
1/2 spsk. sukker
1/2 spsk. havsalt
1/2 l lunt vand
ca. 1 kg mel
Fremgangsmåde:
Gæren opløses i det lune vand. Rør salt og sukker ud i væsken.
Rør melet i lidt efter lidt, måske der skal mindre eller mere mel i
end angivet, det afhænger af mel kvaliteten. Dejen skal ikke
klistre fast i skålen!
Ælt dejen rigtig godt i ca. 10 -15 min. Læg dejen i en
meldrysset skål eller ud på et meldrysset bord og dæk den godt med
film og et rent klæde. Hæver i ca. 1 time.
Dejen æltes sammen, rulles til en pølse og dejen deles i ca. 6
stykker, som rulles ud til flutes i den tykkelse og længde, der
ønskes.
Pensles med æg og efterhæver ca. 20 min. Bages ca. 10 min. ved
200 grader, til de er gyldne og færdigbagte.
Serveres til alle former for forretter og hovedretter, hvor der
er behov for flutes.