Foccacia brød - Italiensk klassiker
1 bradepande:
1/2 pakke gær
1 dl vand
4 dl mælk
700 g italiensk hvedemel (Type 00 eller anden glutenholdig mel
f.eks. Gluten Blue Star)
4 tsk. havsalt
3 spsk. frisk rosmarin
5 spsk. god olivenolie
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i lunt vand. Tilsæt mælk, 2 tsk. havsalt, 1 spsk.
finthakket rosmarin og 1 spsk. olivenolie. Rør det italienske mel i
lidt efter lidt, måske skal der lidt mere eller lidt mindre mel i.
Ælt dejen ca 10 - 15 min. indtil den er glat og elastisk. Kom dejen
i en skål med 2 spsk. oliveolie i bunden, vend dejen i olivenolien,
så den er dækket over det hele - det forhindre dejen i, at trække
skind, mens den hæver. Overdækkes med rent klæde og stilles til
hævning et lunt sted ca. 1 time.
Når dejen er hævet, æltes den igennem med olivenolien fra skålen
og rulles/presses ud i bunden af en bradepande smurt med 1 spsk.
olivenolie. Stilles igen til hævning i 1 time, dækket af et fugtigt
rent klæde.
Efter 1 time laves der huller i dejen med fingrene. Mange huller
- som skal være dybe. Dejen dryppes eller sprayes med olivenolie og
drysses med 2 spsk. havsalt og 2 spsk. hakket rosmarin.
Bages ved 225 grader i 25 - 30 min. Foccacia brødet afkøles på
en rist.