Foccacia brød - Italiensk klassiker

1 bradepande:

1/2 pakke gær

1 dl vand

4 dl mælk

700 g italiensk hvedemel (Type 00 eller anden glutenholdig mel f.eks. Gluten Blue Star)

4 tsk. havsalt

3 spsk. frisk rosmarin

5 spsk. god olivenolie

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i lunt vand. Tilsæt mælk, 2 tsk. havsalt, 1 spsk. finthakket rosmarin og 1 spsk. olivenolie. Rør det italienske mel i lidt efter lidt, måske skal der lidt mere eller lidt mindre mel i. Ælt dejen ca 10 - 15 min. indtil den er glat og elastisk. Kom dejen i en skål med 2 spsk. oliveolie i bunden, vend dejen i olivenolien, så den er dækket over det hele - det forhindre dejen i, at trække skind, mens den hæver. Overdækkes med rent klæde og stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Når dejen er hævet, æltes den igennem med olivenolien fra skålen og rulles/presses ud i bunden af en bradepande smurt med 1 spsk. olivenolie. Stilles igen til hævning i 1 time, dækket af et fugtigt rent klæde.

Efter 1 time laves der huller i dejen med fingrene. Mange huller - som skal være dybe. Dejen dryppes eller sprayes med olivenolie og drysses med 2 spsk. havsalt og 2 spsk. hakket rosmarin.

Bages ved 225 grader i 25 - 30 min. Foccacia brødet afkøles på en rist.