Grissini med oregano

4 personer

10 g gær

2 1/2 dl lunkent vand

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

450 g hvedemel

30 g parmesanost fra din ostehandler

2 spsk. frisk finthakket oregano

3 spsk. godolivenolie og lidt til pensling

Havsalt

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet sammen med salt og sukker. Riv parmesanosten fint, og bland parmesanosten med mel og oregano. Rør mel og parmesanosteblandingen i gærblandingen sammen med olivenolie, og ælt dejen godt sammen i ca. 5 minutter.

Læg grissinidejen i en plastikpose, og sæt den på køl natten over eller i mindst 6 timer. Rul grissinidejenud til et lille franskbrød, og skær det i skiver på langs og derefter i tynde stænger. Rul stængerne ud til tynde grissini, der er ca. 30 cm lange og 1/2 cm brede. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie, og drys med havsalt. Bag grissinierne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Lad dem herefter kølre af på en bagerist.

Serveres kolde og kan opbevares i et tætsluttende glas i ca. 14 dage.

Tip: Grissinerne kan laves med andre typer hårde oste og der kan vælges hvilken som helst anden frisk krydderurt, hvis man foretrækker en anden.