Grissini med oregano
4 personer
10 g gær
2 1/2 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
450 g hvedemel
30 g parmesanost fra din ostehandler
2 spsk. frisk finthakket oregano
3 spsk. godolivenolie og lidt til pensling
Havsalt
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet sammen med salt og sukker. Riv
parmesanosten fint, og bland parmesanosten med mel og oregano. Rør
mel og parmesanosteblandingen i gærblandingen sammen med
olivenolie, og ælt dejen godt sammen i ca. 5 minutter.
Læg grissinidejen i en plastikpose, og sæt den på køl natten
over eller i mindst 6 timer. Rul grissinidejenud til et lille
franskbrød, og skær det i skiver på langs og derefter i tynde
stænger. Rul stængerne ud til tynde grissini, der er ca. 30 cm
lange og 1/2 cm brede. Læg dem på en bageplade med bagepapir og
pensl med olivenolie, og drys med havsalt. Bag grissinierne i en
forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er sprøde.
Lad dem herefter kølre af på en bagerist.
Serveres kolde og kan opbevares i et tætsluttende glas i ca. 14
dage.
Tip: Grissinerne kan laves med andre typer hårde oste og der kan
vælges hvilken som helst anden frisk krydderurt, hvis man
foretrækker en anden.