Gulerodsboller

20 stk:

60 g smeltet smør

4 dl mælk

1 dl ylette

50 g gær

2 tsk. havsalt

3 tsk. sukker

2 revne gulerødder

1 1/2 dl hvedeklid

1 lille håndfuld solsikkekerner

ca. 800 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Bland det smeltede smør og mælken i en røreskål og tilsæt yletten. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, men lad melet komme i dejen gradvis, så den ikke bliver for tør.

Ælt dejen godt i ca. 10 min. og stil den til hævning i skålen ved stuetemperatur under et fugtigt klæde i ca. 1 -2 timer. Del dejen i 20 boller. Lad dem efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 20 minutter.

Pensl med æg og bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 12 -15 minutter.