Maltbrød - Saftig og fyldig smag

1 stk:

50 g gær

4 dl koldt vand

1 maltøl eller juleøl

1 spsk. salt

2 spsk. mørk sirup

200 g rugmel

700 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Gær opløses i lunken vand. Maltøl, salt og sirup tilsættes og omrøres til siruppen er opløst. Hæld rugmel i væsken og rør det ud. Tilsæt det meste af hvedemelet og ælt godt i min. 10 min. Drys en hævekurv med det sidste mel og læg dejen til hævning heri ca. 1 time. Dejen vendes forsigtigt ud af hævekurven over på en bageplade med bagepapir.

Bages ved 250 grader i 20 min. Efterfølgende ved 200 grader i ca. 30 min. til brødet er færdigbagt. Afkøles på rist.

Serveres til lidt tunge hovedretter - specielt godt til efterårsmad. Men maltbrødet kan med fordel serveres til alle retter, hvor der skal være lidt ekstra smag.