Maltbrød - Saftig og fyldig smag
1 stk:
50 g gær
4 dl koldt vand
1 maltøl eller juleøl
1 spsk. salt
2 spsk. mørk sirup
200 g rugmel
700 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Gær opløses i lunken vand. Maltøl, salt og sirup tilsættes og
omrøres til siruppen er opløst. Hæld rugmel i væsken og rør det ud.
Tilsæt det meste af hvedemelet og ælt godt i min. 10 min. Drys en
hævekurv med det sidste mel og læg dejen til hævning heri ca. 1
time. Dejen vendes forsigtigt ud af hævekurven over på en bageplade
med bagepapir.
Bages ved 250 grader i 20 min. Efterfølgende ved 200 grader i
ca. 30 min. til brødet er færdigbagt. Afkøles på rist.
Serveres til lidt tunge hovedretter - specielt godt til
efterårsmad. Men maltbrødet kan med fordel serveres til alle
retter, hvor der skal være lidt ekstra smag.