Olivenbrød - Perfekt til ost
1 stk:
2 1/2 dl lunken vand
25 g gær
1 tsk. havsalt
4 spsk. god olivenolie
1 spsk. frisk eller tørret oregano
150 g grofthakkede sorte og grønne oliven - uden sten
100 g rugmel
ca. 400 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsaæt salt og olivenolie. Vend
de hakkede oliven med 2 - 3 spsk. af hvedemelet. Rør rugmel og
hvedemelet i dejen lidt ad gangen med de hakkede oliven. Ælt dejen
godt igennem 10 - 15 min. og lad den derefter hæve lunt og
tildækket til dobbelt størrelse. Ælt dejen igennem igen og tril den
til en pølse på ca. 30 cm. Læg dejen på en bageplade med bagepapir
og lad det efterhæve, før brødet bages ved 200 grader i ca. 30
minutter.