Olivenbrød - Perfekt til ost

1 stk:

2 1/2 dl lunken vand

25 g gær

1 tsk. havsalt

4 spsk. god olivenolie

1 spsk. frisk eller tørret oregano

150 g grofthakkede sorte og grønne oliven - uden sten

100 g rugmel

ca. 400 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsaæt salt og olivenolie. Vend de hakkede oliven med 2 - 3 spsk. af hvedemelet. Rør rugmel og hvedemelet i dejen lidt ad gangen med de hakkede oliven. Ælt dejen godt igennem 10 - 15 min. og lad den derefter hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Ælt dejen igennem igen og tril den til en pølse på ca. 30 cm. Læg dejen på en bageplade med bagepapir og lad det efterhæve, før brødet bages ved 200 grader i ca. 30 minutter.