Piedej til madtærter

Til 2 madtærter

5oo g mel

1/2 dl iskoldt vand

375 g koldt smør i små tern

1/2 tsk. fint salt

Fremgangsmåde:

Mel, iskoldt vand, koldt smør og salt kommes i en skål og blandes godt sammen, smørret smuldres hurtigt ud i melet og det dejen samles så hurtigt det er muligt, så den ikke bliver for lun. Det er muligt at benytte en røremaskine, men bedste resultat får du ved at ælte den sammen i hånden.

Piedejen pakkes ind i film og hviler på køl i mindst 1 time, inden den er klar til at blive rullet ud til en tærteform.

Sørg for at bordet og kagerullen er meldrysset, så piedejen ikke sætter sig fast. Rul den tyndt ud, ikke tykkere end 1/2 cm og beklæd en smurt tærteform, prik huller i piedejen med en gaffel og fyld herefter med ønsket fyld eller en løgtærte medbacon og balsamico kan anbefales.

Bages herefter udfra opskriften.

Piedejen kan gemmes ca. 1 uge i køleskab eller i fryseren.