Pitabrød
12 stk.
1 1/2 dl mælk
1 1/2 dl vand
25 g gær
1/2 tsk. sukker
1/2 tsk. havsalt
60 g durummel
375 g pizzamel
Fremgangsmåde:
Kom mælk og vand i en gryde og varm det op, til det er
lillefingervarmt. Hæld mælkeblandingen i en skål og rør gæren ud
heri. Tilsæt sukker, havsalt, durummel og halvdelen af pizzamelet.
Slå dejen godt sammen og tilsæt lidt efter lidt resten af melet til
dejen slipper skålen. Tag pitadejen ud på et meldrysset bord og ælt
den godt igennem. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller.
Rul dem flade ca. 12 cm i diameter. Læg dem på plader emd bagepapir
og lad dem hæve tildækket i ca. 15 minutter.
Bag pitabrødene midt i ovnen i 7 minutter ved 250 grader.
Afkøles på rist og herefter klar til brug.
Serveres med grøntsager, kød og dip efter ønske. Lam og
youghurt dip kan anbefales.