Pottebrød med parmaskinke, rucola og parmesanost
6 brød i mellemstor potte:
15 g gær
3 dl lunken vand
15 g sukker
15 g havsalt
1/2 kg god hvedemel
200 g revet parmesanost
6 skiver parmaskine i små tern
1 håndfuld rucola
1 æg
Fremgangsmåde:
Gæren opløses i vandet. Herefter tilsættes de øvrige tørvarer og
dejen æltes godt i 10 - 15 minutter. Stilles overdækket til hævning
et lunt sted i 30 minutter. Dejen tilsættes parmesanost,
parmaskinken, rucolaen samt ægget og det hele æltes godt sammen,
dejen bliver nu en smule våd.
Dejen puttes i rene lerpotter, som er forede med bagepapir i
bunden og i sidernn. Brødet hæver i yderligere 30 minutter og bages
herefter ved 200 grader i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter til
brødet er færdigt.
Afkøl brødet og tag bagepapiret af brødet og server i
potterne.