Pottebrød med parmaskinke, rucola og parmesanost

6 brød i mellemstor potte:

15 g gær

3 dl lunken vand

15 g sukker

15 g havsalt

1/2 kg god hvedemel

200 g revet parmesanost

6 skiver parmaskine i små tern

1 håndfuld rucola

1 æg

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i vandet. Herefter tilsættes de øvrige tørvarer og dejen æltes godt i 10 - 15 minutter. Stilles overdækket til hævning et lunt sted i 30 minutter. Dejen tilsættes parmesanost, parmaskinken, rucolaen samt ægget og det hele æltes godt sammen, dejen bliver nu en smule våd.

Dejen puttes i rene lerpotter, som er forede med bagepapir i bunden og i sidernn. Brødet hæver i yderligere 30 minutter og bages herefter ved 200 grader i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter til brødet er færdigt.

Afkøl brødet og tag bagepapiret af brødet og server i potterne.