Varme hveder

48 hvederVarme hveder

1 l sødmælk

200 g blødt smør

200 g sukker

75 g gær

1 æg

1 tsk. salt

1/2 tsk. kardemomme

2 kg mel

Fremgangsmåde:

Mælken opvarmes så den er lun, opløs gæren i den lune mælk. Sukker, salt, kardemomme og mel blandes sammen og det hele kommes op i den lune mælk sammen med det bløde smør og ægget, det hele æltes rigtig godt sammen og hvededejen stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Hvededejen "slås" ned - det vil hvededejen trykkes fri for en del af luften og hæver igen ca. 30 minutter. Herefter formes dejen til hvedeknopper, som sættes forholdsvis tæt sammen på en bageplade med bagepapir. Hvedeknopperne hæver igen, det er meningen at de skal hænge sammen, det tager ca. 30 minutter. Herefter pensles hvedeknopperne med sødmælk og bages i ovnen ved 200 grader ca. 15 minutter eller til de er gyldne.

Hvedeknopperne afkøles på en rist, skæres over og ristes, inden de serveres med koldt smør.