3 slags Crème Brûlée - Perfekt afslutning til
påskemiddagen
6 personer:
Vanille:
1 1/4 dl piskefløde
1 1/4 dl sødmælk
1/2 vaniljestang
5 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl rørsukker
Lidt rørsukker til pynt
Lakrids:
1 1/4 dl piskefløde
1 1/4 dl sødmælk
40 g sukker
5 pasteuriserede æggeblommer
3 tsk. lakridspulver
Lidt rørsukker til pynt
Lime:
1 1/4 dl piskefløde
1 1/4 dl sødmælk
5 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl rørsukker
revet skal af 1 -2 usprøjtede lime
Lidt rørsukker til pynt
Fremgangsmåde for vanille crème brûlée:
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Kog piskefløden og
sødmælken op med sukker og den tomme vaniljestang. Rør
vaniljekornene med æggeblommerne. Fjern vaniljestangen og hæld den
kogende fløde/mælkeblanding i æggeblommerne i en tynd stråle, mens
du forsigtigt rører med en gummiskraber. Fordel cremen i i små
ovefaste fade. Bag dem ca. 1 time ved 100 grader i ovnen. Cremen
skal være fast, når du meget forsigtigt rører ved den. Afkøl cremen
og stil den på køl, til den er helt kold. Lige før serveringen
tages den ud af køleskabet, drysses med lidt rørsukker og brændes
forsigtigt med brænderen, så sukkeret smelter til karamel.
Fremgangsmåde for lakrids crème brûlée:
Samme fremgangsmåde som ved vanille crème brûlée, dog koges en
tom vaniljestang ikke med i fløde/mælkeblandingen. Lakridspulveret
erstatter vaniljekornene, som røres med æggeblommerne.
Fremgangsmåde for lime crème brûlée:
Samme fremgangsmåde som ved vanilje crème brûlée, dog koges en
tom vaniljestang ikke med i fløde/mælkeblandingen. Revet limeskal
erstatter vaniljekornene, som røres med æggeblommerne.