Abrikos souffle med kakao

ca. 20 personer

12 pasturiseret æg

12 pasturiserret æggeblommer

450 g sukker

4 1/2 dl vand

30 blade husblas

2 l fløde

250 g abrikoser på dåse, skåret i små tern

1 lille pose markroner

1 usprøjtet appelsin

1/2 dl god kakao f.eks Valrhona

Fremgangsmåde:

Husblas lægges i blød i rigeligt koldt vand. Æg og æggeblommer piskes sammen i en stålskål og legeres over vandbad til ca. 72 grader, måles med et termometer. Der skal røres i æggemassen hele tiden. Sukker og vand hældes i en lille gryde og koges op. Husblas smeltes i sukkersiruppen og sukkersiruppen piskes i æggemassen og det afkøles - der piskes indimellem. Abrikoserne drænes for abrikossirup og de skæres i små tern. Abrikosternene vendes i æggemassen. Den kolde fløde piskes stiv og vendes sammen med æggemassen.

Små eller store skåle, ombindes med bagepapir, så det går ca. 5 cm over kanten på små skål og ca. 10 cm over kanten på store skåle - derved bliver det muligt at få en "souffle" effekt af desserten. 

Abrikosmassen hældes i skålene skiftevis med knuste markroner. Stilles koldt gerne til dagen efter.

Inden servering fjernes bagepapiret og der drysses med en god kakao på toppen, pyntes med chokoladesnirkler.