Bagt chokolademousse med vaniljeis, appelsinsauce og passionsfrugt

10 personer.

280 g god chokolade, gerne Valrhona

280 g smør

280 g sukker

8 pasturiseret æg

3 usprøjtet appelsiner

3 spsk. sukker

3 mynteblade

5 modne passionsfrugter

Fremgangsmåde:

Appelsinerne vaskes og skallen rives, den hvide appelsinskal skæres væk og appelsinfileterne skåres herefter ud. Appelsinfileterne og det appelsinsaft der måtte være på spækbrættet hældes i en lille gryde, tilsæt 3 spsk. sukker og mynteblade. Gives et hurtigt opkog, så sukkeret smelter og appelsinsaucen bliver en smule tyk. Afkøles.

Den gode chokolade hakkes i mindre stykker og kommes i en tykbundet gryde sammen med smør, chokolade og smør smeltes over svag varme, afkøles til stuetemperatur, æggene deles i blommer og hvider og piskes hver for sig med halvdelen af sukkeret. Æggeblommemassen røres sammen med chokolademassen og de piskede æggehvider vendes forsigtigt i tilsidst.

Halvdelen af chokolademassen hældes i en springform, som er beklædt med smurt bagepapir og bages i ca. 45 min. ved 150 grader. Afkøles helt og resten af chokolademassen fordeles over den bagte del. Sættes i køleskab til dagen efter, kan med fordel fryses. 

Skæres ud i trekanter med en varm, tør skarp kniv (Dyp den skarpe kniv i kogende vand, tør hurtigt af i et rent viskestykke og skær desserten ud)

Serveres på tallerken med vaniljeis, appelsinsauce og halveret passionsfrugt samt mynteblade.