Bagt chokolademousse med vaniljeis, appelsinsauce og
passionsfrugt
10 personer.
280 g god chokolade, gerne Valrhona
280 g smør
280 g sukker
8 pasturiseret æg
3 usprøjtet appelsiner
3 spsk. sukker
3 mynteblade
5 modne passionsfrugter
Fremgangsmåde:
Appelsinerne vaskes og skallen rives, den hvide appelsinskal
skæres væk og appelsinfileterne skåres herefter ud.
Appelsinfileterne og det appelsinsaft der måtte være på spækbrættet
hældes i en lille gryde, tilsæt 3 spsk. sukker og mynteblade. Gives
et hurtigt opkog, så sukkeret smelter og appelsinsaucen bliver en
smule tyk. Afkøles.
Den gode chokolade hakkes i mindre stykker og kommes i en
tykbundet gryde sammen med smør, chokolade og smør smeltes over
svag varme, afkøles til stuetemperatur, æggene deles i blommer og
hvider og piskes hver for sig med halvdelen af sukkeret.
Æggeblommemassen røres sammen med chokolademassen og de piskede
æggehvider vendes forsigtigt i tilsidst.
Halvdelen af chokolademassen hældes i en springform, som er
beklædt med smurt bagepapir og bages i ca. 45 min. ved 150 grader.
Afkøles helt og resten af chokolademassen fordeles over den bagte
del. Sættes i køleskab til dagen efter, kan med fordel
fryses.
Skæres ud i trekanter med en varm, tør skarp kniv (Dyp den
skarpe kniv i kogende vand, tør hurtigt af i et rent viskestykke og
skær desserten ud)
Serveres på tallerken med vaniljeis, appelsinsauce og halveret
passionsfrugt samt mynteblade.