Basilikumis med danske jordbær
4 personer:
2 dl letmælk
2 dl piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
1/2 stang vanilje
1 knivspids salt
1 håndfuld friske basilikumblade
1 bakke danske jordbær
Fremgangsmåde:
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen.
Mælk, fløde, halvdelen af sukkeret, den tomme vaniljestang og
halvdelen af basilikumbladene sættes over i en gryde og bringes til
kogepunktet. Tages af varmen og trækker til det er afkølet ca. 20 -
30 minutter. Sigtes og blendes med resten af basilikumbladene, til
det er helt lysegrønt.
Æggeblommer, sukker og vaniljekorn sættes over i en gryde og
piskes let og luftigt over svag varme. Tilsæt forsigtigt
mælke/flødeblandingen under en stadig pisken og ved svag varme.
Tages af varmen når ismassen når 82 grader, hældes i en skål som
dækkes med folien helt nede over ismassen og sættes på køl.
Når ismassen er helt iskold, køres den på ismaskine til den er
færdig. Eller fryses i skål med jævnlig omrøring under
nedfrysningen.
Serveres på tallerken med de rengjorte jordbær, pyntes med
basilikumblade.