Basilikumis med danske jordbær

4 personer: 

2 dl letmælk

2 dl piskefløde

4 pasteuriserede æggeblommer

100 g sukker

1/2 stang vanilje

1 knivspids salt

1 håndfuld friske basilikumblade

1 bakke danske jordbær

Fremgangsmåde:

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen.

Mælk, fløde, halvdelen af sukkeret, den tomme vaniljestang og halvdelen af basilikumbladene sættes over i en gryde og bringes til kogepunktet. Tages af varmen og trækker til det er afkølet ca. 20 - 30 minutter. Sigtes og blendes med resten af basilikumbladene, til det er helt lysegrønt.

Æggeblommer, sukker og vaniljekorn sættes over i en gryde og piskes let og luftigt over svag varme. Tilsæt forsigtigt mælke/flødeblandingen under en stadig pisken og ved svag varme. Tages af varmen når ismassen når 82 grader, hældes i en skål som dækkes med folien helt nede over ismassen og sættes på køl.

Når ismassen er helt iskold, køres den på ismaskine til den er færdig. Eller fryses i skål med jævnlig omrøring under nedfrysningen.

Serveres på tallerken med de rengjorte jordbær, pyntes med basilikumblade.