Champagnefromage med marcipan og granatæble
4 - 6 personer
10 blade husblas
4 pasteuriserede æg
250 g sukker
1/2dl limesaft
2 dl tør champagne
2 1/2 dl piskefløde
200 g marcipan
1 granatæble
Fremgangsmåde:
Lad alle ingredienserne stå i køkkenet, til de har fået
stuetemperatur. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 15
minutter. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med en elpisker
eller en røremaskine. Bland forsigtigt lime og champagne i
æggesnapsen. Smelt husblassen i et vandbad. Hæld den derefter
langsomt ned i champagnemassen. Stil den i køleskab, og lad
champagnefromagen stivne lidt. Pisk fløden næsten stiv, og vend den
i champagnefromagen.
Rul marcipanen ude i 3 -4 mm tykkelse, skær 4 - 6 bånd, der er
ca. 4 cm i bredden og 25 cm i længden. Tag 4 - 6 små smukke
tallerkner, og stil en cirkel af marcipanet på hver. På indersiden
af marcipancirklen, presses den nederste kant af marcipanen en
lille smule ned i tallerkenen, og fyld herefter marcipancirklerne
op med champagnefromage helt til kanten. Stil champagnefromagerne
på køl i mindst 1 time.
Pynt med granatæblekerner på toppen og server champagnefromagen,
som f.eks en nytårsdesserten med champagne.