Champagnefromage med marcipan og granatæble

4 - 6 personer

10 blade husblas

4 pasteuriserede æg

250 g sukker

1/2dl limesaft

2 dl tør champagne

2 1/2 dl piskefløde

200 g marcipan

1 granatæble

Fremgangsmåde:

Lad alle ingredienserne stå i køkkenet, til de har fået stuetemperatur. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 15 minutter. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med en elpisker eller en røremaskine. Bland forsigtigt lime og champagne i æggesnapsen. Smelt husblassen i et vandbad. Hæld den derefter langsomt ned i champagnemassen. Stil den i køleskab, og lad champagnefromagen stivne lidt. Pisk fløden næsten stiv, og vend den i champagnefromagen.

Rul marcipanen ude i 3 -4 mm tykkelse, skær 4 - 6 bånd, der er ca. 4 cm i bredden og 25 cm i længden. Tag 4 - 6 små smukke tallerkner, og stil en cirkel af marcipanet på hver. På indersiden af marcipancirklen, presses den nederste kant af marcipanen en lille smule ned i tallerkenen, og fyld herefter marcipancirklerne op med champagnefromage helt til kanten. Stil champagnefromagerne på køl i mindst 1 time.

Pynt med granatæblekerner på toppen og server champagnefromagen, som f.eks en nytårsdesserten med champagne.