Franske makroner med hvid chokoladeganache og frugtsalat

6 personer:

85 g mandelmel 

150 g flormelis

3 store æggehvider - skal have stuetemperatur

65 g sukker

1 vaniljestang

3 dl piskefløde

200 g god hvid chokolade

1 sød ananas

1 granatæble

4 passionsfrugter

Fremgangsmåde:

Tegn med blyant 20 cirkler med en diameter på 2 1/2 cm på to stykker bagepapir - Sørg for, at der er god afstand mellem cirklerne. Læg bagepapiret med blyants cirklerne nedad på pladen, så det ikke smitter af på makronerne!

Bland mandelmel og flormelis ved at hælde det igennem en si over i en skål. Pisk æggehviderne stive, mens du tilsætter sukkeret lidt efter lidt. Pisk, til hviderne er som cremede hvide, blanke toppe. Vend forsigtigt den siede mandel/flormelis blanding i de stiftpiskede hvider. Dejen skal være fast og dryppe langsomt af dejskraberen, så er den perfekt! Hæld dejen i en sprøjtepose med et lille hul og tryk små cirkler ud på midten af de tegnede cirkler på bagepapiret. Dejen flyder ud, når den bages. Bank bagepladen i bordet 5 - 6 gange, det gør, at makronerne holder deres runde facon. 

Sæt bagepladerne et tørt sted og lad dem stå i 15 - 20 minutter, til overfladen bliver tør. Det gør makronens overflade blank. Bag makronerne i en 175 grader varm ovn. Afkøl herefter makronerne på en bagerist. Er de svære at få af bagepapiret, så gør papiret fugtigt på undersiden, så de slipper. Opbevares i en tætsluttende dåse, til de skal anvendes.

Flæk vaniljestangen  og skrab vaniljekornene ud. Hæld fløden i en gryde og tilsæt vaniljestang og vaniljekornene. Bring fløden i kog. Hak imens den gode hvide chokolade groft og kom den i en skål. Når fløden koger, hældes den over den hakkede hvide chokolade. Fjern vaniljestangen. Rør til chokoladen er smeltet. Sæt cremen på køl natten over. Pisk chokoladecremen op med en elpisker til den er cremet og fast. Smør den hvide chokoladeganache på bunden af en makron og læg dem sammen med en anden makron, det skal være bund mod bund.

Fjern skallen og stokken på ananassen. Skær ananassen i fine små tern. Bank granatæblet grundigt med en grydeske - gerne lidt hårdt! Skær granatæblet over og ryst/bank kernerne ud, sørg for at fjern den hvide, meget bitre hinde! Halver passionsfrugterne og pres saft og kerner ud over ananassen og granatkernerne. 

Anret frugtsalaten i små glas og stil dem på et stort fad, læg makronerne på fadet, gerne ovenpå hinanden og server straks.