Franske makroner med hvid chokoladeganache og frugtsalat
6 personer:
85 g mandelmel
150 g flormelis
3 store æggehvider - skal have stuetemperatur
65 g sukker
1 vaniljestang
3 dl piskefløde
200 g god hvid chokolade
1 sød ananas
1 granatæble
4 passionsfrugter
Fremgangsmåde:
Tegn med blyant 20 cirkler med en diameter på 2 1/2 cm på to
stykker bagepapir - Sørg for, at der er god afstand mellem
cirklerne. Læg bagepapiret med blyants cirklerne nedad på pladen,
så det ikke smitter af på makronerne!
Bland mandelmel og flormelis ved at hælde det igennem en si over
i en skål. Pisk æggehviderne stive, mens du tilsætter sukkeret lidt
efter lidt. Pisk, til hviderne er som cremede hvide, blanke toppe.
Vend forsigtigt den siede mandel/flormelis blanding i de
stiftpiskede hvider. Dejen skal være fast og dryppe langsomt af
dejskraberen, så er den perfekt! Hæld dejen i en sprøjtepose med et
lille hul og tryk små cirkler ud på midten af de tegnede cirkler på
bagepapiret. Dejen flyder ud, når den bages. Bank bagepladen i
bordet 5 - 6 gange, det gør, at makronerne holder deres runde
facon.
Sæt bagepladerne et tørt sted og lad dem stå i 15 - 20 minutter,
til overfladen bliver tør. Det gør makronens overflade blank. Bag
makronerne i en 175 grader varm ovn. Afkøl herefter makronerne på
en bagerist. Er de svære at få af bagepapiret, så gør papiret
fugtigt på undersiden, så de slipper. Opbevares i en tætsluttende
dåse, til de skal anvendes.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Hæld
fløden i en gryde og tilsæt vaniljestang og vaniljekornene. Bring
fløden i kog. Hak imens den gode hvide chokolade groft og kom den i
en skål. Når fløden koger, hældes den over den hakkede hvide
chokolade. Fjern vaniljestangen. Rør til chokoladen er smeltet. Sæt
cremen på køl natten over. Pisk chokoladecremen op med en elpisker
til den er cremet og fast. Smør den hvide chokoladeganache på
bunden af en makron og læg dem sammen med en anden makron, det skal
være bund mod bund.
Fjern skallen og stokken på ananassen. Skær ananassen i fine små
tern. Bank granatæblet grundigt med en grydeske - gerne lidt hårdt!
Skær granatæblet over og ryst/bank kernerne ud, sørg for at fjern
den hvide, meget bitre hinde! Halver passionsfrugterne og pres saft
og kerner ud over ananassen og granatkernerne.
Anret frugtsalaten i små glas og stil dem på et stort fad, læg
makronerne på fadet, gerne ovenpå hinanden og server straks.