Krummekage med æbler og havregryn

4 personerKrummekage

400 g æbler med skræl i små både

1 dl havregryn

50 hvedemel

50 g sukker

3 spsk. smeltet smør

150 g fromage blanc 0,5 %

1 vaniljestang

1 tsk. hjemmelavet vaniljesukker

1 tsk. flormelis

Fremgangsmåde:

Vask æblerne grundigt, fjern stil og kernehus og skær dem i både. Bland havregryn, mel, sukker og smeltet smør i en skål til dejen hænger lidt sammen, men stadig smuldrer. Kom æblerne i et smurt ovnfast fad og fordel dejen over. Bag kagen i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Rør fromage blanc med kornene fra vaniljestangen, vaniljesukker og flormelis sammen og anrettes i en lille skål.

Kagen serveres rygende varm med cremen til. Der kan også serveres hjemmelavet vaniljeis til, isen kan laves flere dage i forvejen.