Sprøde nøddekurve med sorbet

ca. 20 stk

200 g smør

200 g sukker

200 g hakket nødder, bland gerne mandler -hasselnødder - pistacie efter lyst

2 dl fløde

50 g glucose, købes i matas eller velassorteret supermarked

Fremgangsmåde:

Smør, sukker, de hakkede nødder, fløde og glucose kommes i en tykbundet gryde og koges op til det er blankt. Afkøles helt og kan opbevares i køleskab i en uges tid.

Tag en stor spiseske og sæt en top af toscamassen på en plade med bagepapir - de flyder meget ud, så kun 4 på hver plade! Bages 6 -8 minutter ved 150 grader eller til de er gyldne. Tages hurtigt ud af ovnen og nu skal der arbejdes lidt hurtigt - med en paletkniv lægges de over kaffekopper, der vender på hovedet, presses let ned over dem med en let hånd og afkøles helt. Lav altid et par ekstra, da der som regel går en eller to i stykker inden de bliver serveret.  

Sættes fast på en stor tallerken med en smule smeltet chokolade, så de ikke falder af tallerkenen. Serveres med lækre sorbetis.