Sprøde nøddekurve med sorbet
ca. 20 stk
200 g smør
200 g sukker
200 g hakket nødder, bland gerne mandler -hasselnødder -
pistacie efter lyst
2 dl fløde
50 g glucose, købes i matas eller velassorteret supermarked
Fremgangsmåde:
Smør, sukker, de hakkede nødder, fløde og glucose kommes i en
tykbundet gryde og koges op til det er blankt. Afkøles helt og kan
opbevares i køleskab i en uges tid.
Tag en stor spiseske og sæt en top af toscamassen på en plade
med bagepapir - de flyder meget ud, så kun 4 på hver plade! Bages 6
-8 minutter ved 150 grader eller til de er gyldne. Tages hurtigt ud
af ovnen og nu skal der arbejdes lidt hurtigt - med en paletkniv
lægges de over kaffekopper, der vender på hovedet, presses let ned
over dem med en let hånd og afkøles helt. Lav altid et par ekstra,
da der som regel går en eller to i stykker inden de bliver
serveret.
Sættes fast på en stor tallerken med en smule smeltet chokolade,
så de ikke falder af tallerkenen. Serveres med lækre sorbetis.