Pavlova med sommerbær
6 - 8 personer
1 dl æggehvider
1/2 tsk. eddike
150 g flormelis
100 g marcipan
1/4 l piskefløde
1/2 kg sommerbær f.eks: Hindbær, jordbær, ribs, solbær,
blåbær
Flormelis
Fremgangsmåde:
Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til stift
skum. Vend resten af flormelisen i og pisk videre, til det er heæt
stift. Riv marcipanen i marengsen og vend det hurtigt sammen.
Læg marengsen som et stort bjerg 20 - 25 cm i diameter på en
bageplade med bagepapir. Bag den 30 - 40 minutter ved 150 grader,
så den stadig er sej og karamelagtig i midten. Sæt den til afkøling
på en rist.
Pynt pavlovaen, når den er helt koldt og lige inden den skal
serveres med sommerbær - jordbær, hindbær, solbær, ribs, blåbær og
drys den med en smule flormelis.
Serveres med flødeskum.