Agurk og dild suppe med fjordrejer

4 personer:

2 agurker

1 skalotteløg

1/2 fed hvidløg

1 dl plukket dild

1 spsk. hakket mynte

2 dl kraftig kold hønsebouillon

6 dl økologisk yoghurt naturel

1 spsk. friskpresset citronsaft

2 tsk. sukker

Havsalt og friskkværnet peber

100 g friskpillede fjordrejer

Fremgangsmåde:

Skræl agurkerne og flæk dem på langs. Skrab kernerne ud og skær 2/3 i grove stykker. Drysset med lidt havsalt og trækker 15 minutter. Agurkerne skylles godt, presses fri for væske og kommes i en blender sammen med det pillede skalotteløg skåret i kavrte, hvidløgsfed, mynte og dild. Det blendes godt sammen og spædes med hønsebouillon og yoghurt. Smages tilmed citronsaft, sukker, havsalt og friskkværnet peber. Suppen sættes på køl til den er helt kold.

Fjordrejerne vendes med lidt citronsaft, havsalt og sukker. Den sidste 1/3 del af agurken skæres i små tern.

Suppen anrettes i flotte, brede glas og der pyntes med agurketern, fjordrejer og dild. Serveres med flutes