Agurk og dild suppe med fjordrejer
4 personer:
2 agurker
1 skalotteløg
1/2 fed hvidløg
1 dl plukket dild
1 spsk. hakket mynte
2 dl kraftig kold hønsebouillon
6 dl økologisk yoghurt naturel
1 spsk. friskpresset citronsaft
2 tsk. sukker
Havsalt og friskkværnet peber
100 g friskpillede fjordrejer
Fremgangsmåde:
Skræl agurkerne og flæk dem på langs. Skrab kernerne ud og skær
2/3 i grove stykker. Drysset med lidt havsalt og trækker 15
minutter. Agurkerne skylles godt, presses fri for væske og kommes i
en blender sammen med det pillede skalotteløg skåret i kavrte,
hvidløgsfed, mynte og dild. Det blendes godt sammen og spædes med
hønsebouillon og yoghurt. Smages tilmed citronsaft, sukker, havsalt
og friskkværnet peber. Suppen sættes på køl til den er helt
kold.
Fjordrejerne vendes med lidt citronsaft, havsalt og sukker. Den
sidste 1/3 del af agurken skæres i små tern.
Suppen anrettes i flotte, brede glas og der pyntes med
agurketern, fjordrejer og dild. Serveres med flutes.