Aspargessuppe med friske hvide og grønne asparges

4 personer:

15 hvide asparges, skrællede

4 grønne asparges

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

15 g røget bacon

1 l hønsefond/bouillon

1 æggeblomme

2 1/2 dl piskefløde

1 spsk. creme fraiche 38%

Bredbladet persille til pynt

Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skræl de hvide asparges og skær dem i mindre stykker. Tag aspargeshovederne fra til pynt, men damp dem først ganske kort i en lille smule saltet vand sammen med de grønne asparges, afkøles hurtigt og sautér resten med finthakket løg og bacon. Aspargesene må ikke tage farve!

Hæld hønsefonden/bouillonen over og lad det hele småkoge i en god halv time. 

Blend det hele med en stavblender og si suppen tilbage i en ren gryde.

Bland æggeblommen, piskefløden og creme fraichen i en skål og pisk heri lidt af den varme suppe. Hæld hele æggeblandingen tilbage i gryden med suppen, men der piskes. Suppen varmes op igen til lige under kogepunktet, mens der røres flittigt. Hvis suppen kommer til at koge, skiller den!

Smages til med salt og friskkværnet peber.

Servér suppen i varme dybe tallerkner, pynt med de dampede aspargeshovederne og duske af bredbladet persille. Giv et dejligt nybagt flutes til.