Bønnesalat med bagte rødløg og gedeost
2 personer:
250 g friske grønne og gule bønner
4 rødløg
1 dl god olivenolie
2 dl rødvin
1 spsk. rørsukker
havsalt og friskkværnet peber
50 g god frisk gedeost
2 skalotteløg
lidt bredbladet persille
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 200 grader. Pensl rødløgen med lidt god
olivenolie, lad skrællen sidde på. Læg dem i et ovnfast fad og bag
dem ca. 1 time, til de er møre. Afkøl dem og fjern skrællen.
Hæld rødvinen i en gryde og kog den ind, til der kun er 3 - 4
spsk. rødvin tilbage og den er sirupsagtig. Tilsæt sukker, havsalt
og friskkværnet peber. Tag gryden af varmen og hæld rødvinssaucen
over de bagte rødløg.
Nip stilkene af bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 2 -3 min.
Tag dem op med en hulske og læg dem straks i rigelig iskoldt vand,
til de er kolde. Afdryp bønnerne godt.
Anret bønnerne på et fad sammen med de bagte rødlød og små
stykker af frisk gedeost. Server sprøde og lækre ristede
rugbrød. Drys med finthakket skalotteløg og persilleduske.