Ceasarsalat med brødcroutoner
4 personer:
1 romainesalat
50 g parmesan, helt stykke fra ostehandleren
1 portion brødcroutoner
Dressing:
3 ansjosfileter
4 spsk. god olivenolie
2 - 3 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
2 - 3 past. æggeblommer
1/2 tsk. havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Kom æggeblommerne i en skål, tilsæt under omrøring sennep,
havsalt, friskkværnet peber og citronsaft. Tilsæt olivenolien i
dråber, mens du pisker. Mos ansjoserne eller hak dem meget fint og
hæld dem i dressingen.
Skyl salaten i koldt vand og lad den dryppe godt af.
Pluk salaten og anret den på et flot fad eller på små
tallerkner. Drys brødcroutoner over. Fordel til sidst
caesardressingen over og pynt med høvlet parmesan og friskkværnet
peber.