Ceasarsalat med brødcroutoner

Ceasarssalat

4 personer:

1 romainesalat

50 g parmesan, helt stykke fra ostehandleren

1 portion brødcroutoner

Dressing:

3 ansjosfileter

4 spsk. god olivenolie

2 - 3 spsk. citronsaft

1 tsk. dijonsennep

2 - 3 past. æggeblommer

1/2 tsk. havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kom æggeblommerne i en skål, tilsæt under omrøring sennep, havsalt, friskkværnet peber og citronsaft. Tilsæt olivenolien i dråber, mens du pisker. Mos ansjoserne eller hak dem meget fint og hæld dem i dressingen.

Skyl salaten i koldt vand og lad den dryppe godt af.

Pluk salaten og anret den på et flot fad eller på små tallerkner. Drys brødcroutoner over. Fordel til sidst caesardressingen over og pynt med høvlet parmesan og friskkværnet peber.