Citrus gravad laks
6 personer:
500 g frisk laks på skind uden ben og skål - Købes hos
fiskehandleren
100 g havsalt
50 g sukker
1 pink grapefrugt i tynde skiver
1 citron i tynde skiver
1 appelsin i tynde skiver
1 lime frugt i tynde skiver
3 dl friskpressede appelsinsaft
1 dl friskpressede citronsaft
Et par håndfulde frisk babyspinatblade
Fremgangsmåde:
Tjek laksen for skål og dyp den tør med et rent klæde. Læg
laksen med skindsiden nedad på det fad eller den tallerken, som den
skal serveres af.
Fordel salt og sukker på laksens kødside. Læg skiver af citron,
lime, appelin og grape i et flot mønster henover laksen. Hæld
forsigtigt citronsaften og appensinsaften udover hele laksen. Dæk
den godt med film og læg pres henover laksen og sæt den på køl i
ca. 24 timer.
Overskydende saft hældes eller suges forsigtigt af fadet eller
tallerkenen og pynt med babyspinatblade i siderne.
Serveres straks den citrus gravad laks hel med lækkert brød -
bedst ristede
rugbrød, men hvis det foretrækkes kan der serveres nybagt flutes eller maltbrød.