Cremet suppe på blomkål og persillerod med vinterfrøffel
4 personer:
1 blomkålshoved
2 -3 persillerødder
1 stort æble f.eks. Ingrid Marie
1 l lys bouillon
1/2 dl piskefløde
1 citron
havsalt og friskkværnet peber
1 trøffel
Fremgangsmåde:
Fjern bladene og del blomkålshovedet i mindre stykker. Tag en
håndfuld små fine buketter fra til serveringen. Skræk
persillerødderne og skær dem i tynde skiver. Fjern kernehuset og
skær æblet i mindre stykker. Pres saften af citronen. Skær eller
riv trøffelen i tynde skiver på et mandolinjern.
Småkog blomkålen, persillerødderne og æblet i bouillonen i 10
min. og blend derpå blandingen - konsistensen skal være en smule
tyk, så juster evt. med lidt bouillon. Varm derpå suppen op igen og
tilsæt fløde og smag til med citronsaft, havsalt og friskkværnet
peber. Blanchér blomkålsbuketterne i 30 sek.
Anret den varme suppe i dybe, varme tallerkner og pynt med
blomkålsbuketterne samt de supertynde skiver af trøffel. Server
nybagt flutes til.