Efterårssalat med citrusfrugter og blå birkes

 

Efteraarssalat4 personer.

1/4 sprød og fast hvidkål

1 gulerod

2 mandariner

1 appelsin

10 - 15 blå vindruer

En stor håndfuld tørret tranebær

En stor håndfuld valnødder

1 spsk. blå birkes

1 - 2 spsk. god vindruekerneolie

Friskkværnet peber

Flagesalt

Fremgangsmåde:

Klargør hvidkålen, fjern evt. bløde blade. Del hvidkålen og skær 1/4 del fra til salaten, snit den meget fint - fjern gerne de lidt grove dele. Skræl og riv guleroden groft. Skyl og halvere vindruerne, fjern evt. vindruekernerne. Pil og del mandarinerne, skær dem derefter igennem på langs. Bland det hele sammen med tranebær, blå birkes, valnødderne og friskkværnet peber samt en lille smule flagesalt. Del appelsinen og pres saften ud af den, bland den sammen med vindruekerneolie eller en anden smagsløs olie i god kvalitet. 

Anret salaten på fire tallerkner, top den gerne lidt op, drys med et par ekstra tranebær, valnødder, blå birkes og hæld dressingen over.

Serveres straks - gerne til en forret med et godt nybagt flutes eller maltbrød.