Efterårssalat med citrusfrugter og blå birkes
4 personer.
1/4 sprød og fast hvidkål
1 gulerod
2 mandariner
1 appelsin
10 - 15 blå vindruer
En stor håndfuld tørret tranebær
En stor håndfuld valnødder
1 spsk. blå birkes
1 - 2 spsk. god vindruekerneolie
Friskkværnet peber
Flagesalt
Fremgangsmåde:
Klargør hvidkålen, fjern evt. bløde blade. Del hvidkålen og skær
1/4 del fra til salaten, snit den meget fint - fjern gerne de lidt
grove dele. Skræl og riv guleroden groft. Skyl og halvere
vindruerne, fjern evt. vindruekernerne. Pil og del mandarinerne,
skær dem derefter igennem på langs. Bland det hele sammen med
tranebær, blå birkes, valnødderne og friskkværnet peber samt en
lille smule flagesalt. Del appelsinen og pres saften ud af den,
bland den sammen med vindruekerneolie eller en anden smagsløs olie
i god kvalitet.
Anret salaten på fire tallerkner, top den gerne lidt op, drys
med et par ekstra tranebær, valnødder, blå birkes og hæld
dressingen over.
Serveres straks - gerne til en forret med et godt nybagt flutes eller maltbrød.