Frisk agurkesalat med tun
4 personer:
3 agurker
1 rødløg
havsalt og friskkværnet peber
2 dåser god tun i vand eller olie
3 dl syrnet fløde 9 %
1 økologisk citron
1 fed hvidløg
2 spsk. kapers
1 bdt. frisk dild
Fremgangsmåde:
Skyl og tør citronen godt, riv skallen fint af hele citronen -
ikke det hvide! Pres saften ud af citronen.
Skyl og skær agurkerne i grove stykker. Gør det ved, at skære
skrå stykker af den hele agurk. Drej agurken en kvart omgang, før
du skårer igen. Læg agurkerne på et fad og dryp dem med 2 spsk.
citronsaft, havsalt og friskkværnet peber. Skær rødløget i skiver
og fordel den over agurkerne.
Dryp tunen af for vand eller olie og bræk tunen ud i mindre
stykker ovenpå agurkerne.
Rør en dressing af den syrnet fløde, finthakket hvidløg, 1 tsk.
fintrevet citronskal og 1 spsk. citronsaft. Smag til med havsalt og
friskkværnet peber.
Dryp dressingen over agurkesalaten. Drys med kapers og masser af
plukket dild.