Fuglelevermousse på salat med bær og portvinssky

4 personer:

500 g kyllingelever, renset og klargjort

25 g smør

25 g trøfler i skiver

3 - 4 skalotteløg

100 g usaltet smør i tern

1/2 dl hønsebouillon

3 dl piskefløde

5 blade husblas

Havsalt

Fremgangsmåde:

Husblas lægges i blød i rigeligt koldt vand. Fjern evt. hinder og tør kyllingeleveren godt. Svits kyllingeleveren af på panden i lidt smør, det må ikke brænde! Derfter tilsættes løg og trøfler, som sauteres med i 5 min. Hæld hønsebouillon på panden, som koges op. Smages til med havsalt.

Det hele hældes varmt i en blender og blendes godt, tilsæt den udblødte husblas og det kolde smør og det blendes sammen, til smørret er væk. Afkøles hurtigt, pisk flødes let stiv og den vendes i kyllinge massen, straks den er afkølet og endnu ikke stivnet. Hældes i en skål og sættes koldt til næste dag. 

Servere fuglelevermoussen på salat med portvinssky, ristede nødder og friske bær f.eks brombær, hindbær, blåbær, tranebær samt friskkværnet peber. Fuldend med et godt nybagt maltbrød.