Gulerodssuppe med grissini

4 personer

2 løg

3 fed hvidløg

2 spsk. god olivenolie

1 tsk. korianderfrø

1 spsd. friskrevet ingefær

1 dl friskpresset appelsinjuice

3/4 kg friske gulerødder

1 1/4 l hønsebouillon

Havsalt og friskkværnet peber

Lille bæger græsk yoghurt

1 pakke grissini eller bag dem selv.

Fremgangsmåde:

Skræl gulerødderne og skær demi skiver på ca. 2 - 3 cm. Pil og hak løg og hvidløg, og svits løgblandingen i olien samme med korianderfrøene. Tilsæg ingefær, appelsinsaft, gulerødder samt bouillon, og bring gulerodssuppen i kog. Lad den simrekoge i ca. 30 minutter, til gulerødderne er møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med havsalt og friskkværnet peber.

Server suppen rygende varm i små skåle med en klat græsk yoghurt på toppen og grissini som tilbehør.