Gulerodssuppe med grissini
4 personer
2 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. god olivenolie
1 tsk. korianderfrø
1 spsd. friskrevet ingefær
1 dl friskpresset appelsinjuice
3/4 kg friske gulerødder
1 1/4 l hønsebouillon
Havsalt og friskkværnet peber
Lille bæger græsk yoghurt
1 pakke grissini eller bag dem selv.
Fremgangsmåde:
Skræl gulerødderne og skær demi skiver på ca. 2 - 3 cm. Pil og
hak løg og hvidløg, og svits løgblandingen i olien samme med
korianderfrøene. Tilsæg ingefær, appelsinsaft, gulerødder samt
bouillon, og bring gulerodssuppen i kog. Lad den simrekoge i ca. 30
minutter, til gulerødderne er møre. Blend suppen med en
stavblender, og smag til med havsalt og friskkværnet peber.
Server suppen rygende varm i små skåle med en klat græsk yoghurt
på toppen og grissini som tilbehør.