Ingefærgravad laks på frissésalat

4 - 6 personer

1 kg frisk, fersk laks (gerne midterstykke) fra din lokale fiskehandler

1 lille glas syltede ingefær

1 dl salt

1 dl sukker

1 frissésalat

1 spsk. grov sennep

1 spsk. sirupslage fra de syltede ingefær

1 spsk. honning

1 spsk. soja

4 spsk. sesamolie

1 usprøjtet lime

1 spsk. friskrevet ingefær (ikke den syltede)

Fremgangsmåde:

Få gerne din fiskehandler til at klargør laksen for dig, men ellers start med at fjerne benene i laksen og skrab skællene af skindsiden. Tag 3 - 4 stykker syltede ingefær, og skær dem i ultratynde skiver på et mandolinjern eller med en superskarp kniv. Bland salt og sukker sammen med den fintskåret ingefær. Læg laksen i et fad og gnid laksesiden ind i sukker/salt/ingefær blandingen, dæk laksen til med film. Sæt fadet med laksen i køleskabet - gerne med en tung ting over. Lad laksen stå i 1 - 2 dage på køl.

Når den ingefærgravad laks er færdig og klar, skylles frissésalaten grundigt, og slyng frissésalaten tør for vand. Bræk evt. frissésalaten i mindre stykker og læg den på et stort fad. Skær den ingefærgravad laks i tynde skiver og fordel laksen over salaten.

Rør den grove sennep med ingefær sirupslagen, honning, soja og sesamolie. Riv limeskallen og pres saften ud af limefrugten, rør limeskal og saft samt revet frisk ingefær i dressingen. Dryp dressingen ud over frissésalaten og ingefærgravad laks.

Server denne skønne forret med et godt, groft hjemmebagt brød til.

Tip: Dressingen kan sagtens laves 1 - 2 dage i forvejen og opbevares i et tætsluttende glas.