Okse carpaccio med fennikel

4 personer:

250 - 300 g carpaccio fra slagteren (Ultratynde skiver af oksemørbrad)

35 g friskhøvlet parmasanost

1 spsk. god olivenolie

1 bdt. frisk dild

2 fennikel

1 usprøjtet citron

1 - 2 spsk. god olivenolie

2 spsk. afdryppede kapers

Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Fjern de yderste træede lag af fennikelerne og snit dem meget fint. Riv citronskallen af ca. halvdelen af citronen, pil og skær citronen i fileter. Pluk ca 2/3 af dilden i små buketter. Vend fennikel, dilden, citronskal, citronfileter med olivenolie og kapers samt lidt havsalt og friskkværnet peber.

Bred fennikelsalaten ud på en stor tallerken eller fad. Læg carpaccioen ovenpå fennikelsalaten, drys med den friskhøvlet parmasanost, stænk lidt god olivenolie over og drys med havsalt og friskkværnet peber samt små dildbuketter. 

Serveres med et godt flutes.