Okse carpaccio med fennikel
4 personer:
250 - 300 g carpaccio fra slagteren (Ultratynde skiver af
oksemørbrad)
35 g friskhøvlet parmasanost
1 spsk. god olivenolie
1 bdt. frisk dild
2 fennikel
1 usprøjtet citron
1 - 2 spsk. god olivenolie
2 spsk. afdryppede kapers
Havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Fjern de yderste træede lag af fennikelerne og snit dem meget
fint. Riv citronskallen af ca. halvdelen af citronen, pil og skær
citronen i fileter. Pluk ca 2/3 af dilden i små buketter. Vend
fennikel, dilden, citronskal, citronfileter med olivenolie og
kapers samt lidt havsalt og friskkværnet peber.
Bred fennikelsalaten ud på en stor tallerken eller fad. Læg
carpaccioen ovenpå fennikelsalaten, drys med den friskhøvlet
parmasanost, stænk lidt god olivenolie over og drys med havsalt og
friskkværnet peber samt små dildbuketter.
Serveres med et godt flutes.