Salat med fjordrejer, dild og rygeost
4 personer:
2 - 3 hovedsalat, der bruges kun de inderste spørde blade
4 forårsløg
1/2 agurk
2 håndfulde plukket dild
3/4 dl koldpresset rapsolie
4 spsk. citronsaft
1/2 tsk. finthakket hvidløg
1 tsk. knust dildfrø eller krondildfrø
havsalt og friskkværnet peber
150 g friskkogte, pillede fjordrejer
80 g rygeost 45 %
Fremgangsmåde:
Skyl salaten og slyng den tør i en salatslynge eller et rent
viskestykke. Skår forårsløgene i fine ringe og skær agurken i lange
stave. Skyl dilden og dup den forsigtigt tør i et rent
viskestykke.
Kom raspolie og citronsaft i et glas med låg sammen med hvidløg
og knust dildfrø og ryst det godt sammen. Smages til med havsalt og
friskkværnet peber.
Vend salat, agurk, forårsløg og plukket dild godt med marinaden.
Anret salaten på et flot fad og fordel fjordrejerne og små klatter
af rygeosten ovenpå. Drys med den plukket dild.