Salat med fjordrejer, dild og rygeost

4 personer:

2 - 3 hovedsalat, der bruges kun de inderste spørde blade

4 forårsløg

1/2 agurk

2 håndfulde plukket dild

3/4 dl koldpresset rapsolie

4 spsk. citronsaft

1/2 tsk. finthakket hvidløg

1 tsk. knust dildfrø eller krondildfrø

havsalt og friskkværnet peber

150 g friskkogte, pillede fjordrejer

80 g rygeost 45 %

Fremgangsmåde:

Skyl salaten og slyng den tør i en salatslynge eller et rent viskestykke. Skår forårsløgene i fine ringe og skær agurken i lange stave. Skyl dilden og dup den forsigtigt tør i et rent viskestykke.

Kom raspolie og citronsaft i et glas med låg sammen med hvidløg og knust dildfrø og ryst det godt sammen. Smages til med havsalt og friskkværnet peber.

Vend salat, agurk, forårsløg og plukket dild godt med marinaden. Anret salaten på et flot fad og fordel fjordrejerne og små klatter af rygeosten ovenpå. Drys med den plukket dild.