To slags hjemmelavede torskerogn
6 personer:
Røget torskerogn:
250 g røget torskerogn fra fiskehandleren
2 spsk. creme fraiche38 %
2 spsk. hakket purløg
Kogt torskerogn:
400 g torskerogn fra fiskehandleren
1 spsk. dildfrø
1 spsk. hvidvinseddike
1 usprøjtet citron
2 spsk. hjemmerørt mayonaise
1 spsk. kapers
1 tsk. citronpeber
2 spsk. cremefraiche 18 %
1 bundt friskhakket dild
6 skiver ristet brød
Fremgangsmåde:
Røget torskerogn:
Flæk torskerognen og skrab rognen ud med en ske. Bland creme
fraiche, purløg og den røget torskerogn sammen med en gaffel. Lad
det trække 1 time i køleskab før servering.
Kogt torskerogn:
Pak torskerognen ind i pergament eller bagepapir og læg den i en
gryde. Hæld vand på til det dækker. Tilsæt dildfrø og
hvidvinseddike. Skru ned for varmen, når vandet koger og lad
torskerognen småkoge i 20 - 25v minutter. Sluk herefter for varmen
og lad torskerognen trække i 20 minutter. Hæld vandet fra, pak
torskerognen ud og lad den afkøle. Fjern hinderne fra torskerognen,
bræk den i mindre stykker og læg rognen i en skål.
Riv citronskallen fint og tilsæt den rognen sammen med
mayonaise, kapers, citronpeber og creme fraiche. Mos det hele
sammen med en gaffel til en ensartet konsistens. Rør tilsidst det
finthakket dild i.
Anret de to slags torskerogn i hvert sit fine glas, server med
ristet brød til.