To slags hjemmelavede torskerogn

Røgettorskerogn

6 personer:

Røget torskerogn:

250 g røget torskerogn fra fiskehandleren

2 spsk. creme fraiche38 %

2 spsk. hakket purløg

Kogt torskerogn:

400 g torskerogn fra fiskehandleren

1 spsk. dildfrø

1 spsk. hvidvinseddike

1 usprøjtet citron

2 spsk. hjemmerørt mayonaise

1 spsk. kapers

1 tsk. citronpeber

2 spsk. cremefraiche 18 %

1 bundt friskhakket dild

6 skiver ristet brød

Fremgangsmåde:

Røget torskerogn:

Flæk torskerognen og skrab rognen ud med en ske. Bland creme fraiche, purløg og den røget torskerogn sammen med en gaffel. Lad det trække 1 time i køleskab før servering.

Kogt torskerogn:

Pak torskerognen ind i pergament eller bagepapir og læg den i en gryde. Hæld vand på til det dækker. Tilsæt dildfrø og hvidvinseddike. Skru ned for varmen, når vandet koger og lad torskerognen småkoge i 20 - 25v minutter. Sluk herefter for varmen og lad torskerognen trække i 20 minutter. Hæld vandet fra, pak torskerognen ud og lad den afkøle. Fjern hinderne fra torskerognen, bræk den i mindre stykker og læg rognen i en skål.

Riv citronskallen fint og tilsæt den rognen sammen med mayonaise, kapers, citronpeber og creme fraiche. Mos det hele sammen med en gaffel til en ensartet konsistens. Rør tilsidst det finthakket dild i.

Anret de to slags torskerogn i hvert sit fine glas, server med ristet brød til.