Vietnamesiske sommeruller med citronchilidip

4 personer:

1 salathoved f.eks. romaine, iceberg eller hjertesalat

1 lille bdt. frisk mynte

1 bdt. frisk koriander

800 g blanding af rensede grøntsager, f.eks. gulerødder, sgurk, kinaradise, sukkerærterspirer, rød snackpeber

1 moden mango

20 store runde ark rispapir

2 citrongræs

2 små chili

2 fed hvidløg

2 tsk. sukker

6 spsk. limesaft

2 spsk. sojasauce

Fremgangsmåde:

Tag det yderste grove lag af citrongræsset og snit den nederste 2/3 af enden fint. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien fint. Hak hvidløget fint. Bland citrongræs, chili og hvidløg med sukker, limesaft og sojasauce og smag den til. Hældes i en fin skål og opbevares køligt til brug.

Skyl og tør salaten. Skyl og pluk mynten og koriander. Skyl og befri mangoen for sten og skræl. Skær gulerod, agurk, kinaradise, peberfrugt og mango i tynde strimler i 5 - 6 cm's længde. Skyl sukkerærtespirene i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte.

Kom 3 -4 stykker rispapir i en stor skål koldt vand og lad dem ligge et par minutter, til de er let bøjelige, men ikke for udblødte. Tag et stykke udblødt rispapir op ad gangen, dryp det lidt af og læg det på bordet. Læg et salatblad på midten af rispapiret, så det stikker lidt lidt ud over kanten, herpå en lille håndfuld grøntsager, et par mynteblade og et par kviste koriander. Fold rispapiret på midten, så det dækker fyldet og rul dejen om fyldet fra den ene side mod den anden. Fortsæt på samme måde med alle 20 ark rispapir og fyldet.

Anret sommerullerne ved siden af hinanden på et stort flot fad - ikke ovenpå hinanden! Serveres med citrongræs-chilidip.