Vietnamesiske sommeruller med citronchilidip
4 personer:
1 salathoved f.eks. romaine, iceberg eller hjertesalat
1 lille bdt. frisk mynte
1 bdt. frisk koriander
800 g blanding af rensede grøntsager, f.eks. gulerødder, sgurk,
kinaradise, sukkerærterspirer, rød snackpeber
1 moden mango
20 store runde ark rispapir
2 citrongræs
2 små chili
2 fed hvidløg
2 tsk. sukker
6 spsk. limesaft
2 spsk. sojasauce
Fremgangsmåde:
Tag det yderste grove lag af citrongræsset og snit den nederste
2/3 af enden fint. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien
fint. Hak hvidløget fint. Bland citrongræs, chili og hvidløg med
sukker, limesaft og sojasauce og smag den til. Hældes i en fin skål
og opbevares køligt til brug.
Skyl og tør salaten. Skyl og pluk mynten og koriander. Skyl og
befri mangoen for sten og skræl. Skær gulerod, agurk, kinaradise,
peberfrugt og mango i tynde strimler i 5 - 6 cm's længde. Skyl
sukkerærtespirene i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte.
Kom 3 -4 stykker rispapir i en stor skål koldt vand og lad dem
ligge et par minutter, til de er let bøjelige, men ikke for
udblødte. Tag et stykke udblødt rispapir op ad gangen, dryp det
lidt af og læg det på bordet. Læg et salatblad på midten af
rispapiret, så det stikker lidt lidt ud over kanten, herpå en lille
håndfuld grøntsager, et par mynteblade og et par kviste koriander.
Fold rispapiret på midten, så det dækker fyldet og rul dejen om
fyldet fra den ene side mod den anden. Fortsæt på samme måde med
alle 20 ark rispapir og fyldet.
Anret sommerullerne ved siden af hinanden på et stort flot fad -
ikke ovenpå hinanden! Serveres med citrongræs-chilidip.