Vildtpate med råsyltede tyttebær
2 stk.
500 g friske tyttebær, frosne kan også bruges
Atamon
350 g sukker
600 g afpudset vildtkød f.eks fasan, andelår eller dådyr
250 g svinespæk
1 løg
100 g marksvampe, rensede
4 æg
2 dl mælk eller fløde
75 g mel
1 tsk knust enebær
2 tsk frisk timian, tørret kan bruges
2 tsk havsalt
2 tsk friskkværnet hvid peber
20 skiver god bacon
2 kviste bredbladet persille
Fremgangsmåde:
Hæld tyttebærrene i glas der er skoldet og skyllet med atamon.
Drys sukkeret over og luk glassene til. Vend dagligt tyttebærrene i
tre uger, herefter er de klar til at blive spist.
Hak vildtkødet, spæk, løg og svampe i en kødhakker. Tilsæt
resten af ingredienserne og rør godt sammen. Kom vildtpatemassen i
2 stk 500 ml forme og bag pateerne ved 160 grader i 1 time i
vandbad. Lad pateerne køle af og sæt dem i køleskabet til næste
dag.
Vildtpateerne skæres delvist ud og serveres på et stort fad med
de råsyltede tyttebær og sprødstegt bacon. Pyntes med bredbladet
persille.