Vildtpate med råsyltede tyttebær

2 stk.

500 g friske tyttebær, frosne kan også bruges

Atamon

350 g sukker

600 g afpudset vildtkød f.eks fasan, andelår eller dådyr

250 g svinespæk

1 løg

100 g marksvampe, rensede

4 æg

2 dl mælk eller fløde

75 g mel

1 tsk knust enebær

2 tsk frisk timian, tørret kan bruges

2 tsk havsalt

2 tsk friskkværnet hvid peber

20 skiver god bacon

2 kviste bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Hæld tyttebærrene i glas der er skoldet og skyllet med atamon. Drys sukkeret over og luk glassene til. Vend dagligt tyttebærrene i tre uger, herefter er de klar til at blive spist.

Hak vildtkødet, spæk, løg og svampe i en kødhakker. Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt sammen. Kom vildtpatemassen i 2 stk 500 ml forme og bag pateerne ved 160 grader i 1 time i vandbad. Lad pateerne køle af og sæt dem i køleskabet til næste dag. 

Vildtpateerne skæres delvist ud og serveres på et stort fad med de råsyltede tyttebær og sprødstegt bacon. Pyntes med bredbladet persille.