Boghvedenudler med sprøde grøntsager og sesammajo
2 personer:
200 g boghvedenudler
500 g spidskål
2 gulerødder
2 bdt. radiser
4 forårsløg
2 ark noritang
4 spsk. klippet karse
1 dl mayonaise
2 spsk. mørk sesamolie
8 spsk. citronsaft
1/2 tsk. cayennepeber
havsalt
Fremgangsmåde:
Kog boghvedenudlerne i letsaltet vand i det antal minutter, der
er angivet på emballagen, men tjek nudlerne løbende - de skal være
møre med lidt bid i. Hæld nudlerne op i en sigte og afkøl dem under
koldt vand.
Skyl og snit spidskålen fint. Skyl og skær gulerod og radiser i
tynde stave. Det gøres lettest ved at skære dem i tynde skiver,
lægge skiverne sammen i én stabel og skære stave i samme bredde,
som skiverne er tykke. Skyl og skår forårsløget i tynde skiver på
skrå. Skyl nudlerne i lidt koldt vand lige inden serveringen, eller
kan de nemt klistre sammen.
Bland nudler og spidskål og anret det på et stort fad. Drys med
gulerødder, radiser og forårsløg.
Pisk mayonaisen sammen med sesamolien. Pisk citronsaften i lidt
ad gangen, så klumper undgåes. Smag til med cayennepeber og
havsalt.
Hæld dressingen over salaten og lad den trække i 10 - 15
minutter. Drys tilsidst med fintklippet tang og karse.