Couscoussalat med varm and
4 pers.
250 g coucous
1 spsk. citronolie
4 spsk. god olivenolie
1 spsk. sojasauce
2 spsk. sød chilisauce
1 stort løg, finthakket
1 bdt. forårsløg fintsnittet
1 stort fed hvidløg, finthakket
4 stængler bladselleri i tynde skiver, gem gerne de fine spræde
blade til pynt
2 æbler i tynde både med skræl, gerne Pink Lady eller Pink
Chrisp
2 store snackpeber i tynde ringe, gerne gule/orange
8 spsk. ristede sesamfrø, gem 1 spsk. til pynt
1 appelsin, revet skal og saften
1/2 citron, revet skal og saften
1 lille bdt. bredbladet persille, grofthakket
1 lille håndfuld frisk mynte, grofthakket
Havsalt og friskkværnet peber
500 g varm andesteg, kødet plukkes af benene
Fremgangsmåde:
Steg anden eller brug rester fra dagen før. Andekødet skal være
varmt og plukket i små trævlede stykker. Rist sesamfrøene i ovnen i
ca. 15 minutter ved 180 grader og afkøl dem. Couscous tilberedes
efter beskrivelsen på pakken og afkøles let. Couscous blandes med
citronolie, olivenolien, sojasaucen og sød chilisauce, som vendes
godt rundt. Forbered alle grøntsagerne. Løg, hvidløg, forårsløg,
bladselleri og snackpeber vendes rundt i couscousen. Æblerne vaskes
grundigt og de tynde både kommes i en skål med citronsaft og
appelsinsaften samt citron og appelsinskallen, det hele vendes
bagefter i en couscousen. Sesamfrø, bredbladet persille, mynte
vendes i til sidst sammen med det varme andekød som er plukket i
trævler og smages til med havsalt og friskkværnet peber.
Anrettes på et stort fad og drys med de sidste sesamfrø og pynt
med de spæde gule blade fra bladsellerien. Serveres med græsk
youghurt, harissa og fladbrød.