Falafel med pistacie og urter

24 stk.

En håndfuld frisk mynte

En håndfuld frisk persille

200 g pistacienødder uden skal

4,8 dl kikærter fra dåse

2 fed hvidløg

1/2 hakket løg

3 spsk. god olivenolie

1 tsk. spidskommen

1spsk. mel

1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader.

Kom persillen og mynten i en foodprocessor og lad den køre ved høj hastighed i ca. 30 sekunder. Tilsæt pistacienødder og blend det 30 sekunder mere. Skyl kikærterne, bland dem i sammen med resten af ingredienserne og blend , indtil du har en grov, men ensartet masse af pistacie, kikærter, mynte og persille.

Form 24 kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag falaflerne i 15 minutter og husk at vende dem med jævne mellemrum, så de bliver sprøde på alle sider. 

Nyd dem lune eller kolde med f.eks. youghurtdip i pitabrød.