Faserede tomater med lammekød

4 personer:

8 store solmodne tomater

500 g hakket lammekød

2 1/2 finthakkede løg

2 1/2 spsk. hakket persille

60 g mel

60 g smuttede, grofthakkede mandler

3 spsk. tomatpure

3 1/2 dl piskefløde

havsalt, friskkværnet peber, paprika og tørret chili

4 dl rå brune ris

Fremgangsmåde:

Skyl og skær toppen af tomaterne, lad stilken sidde på tomaten, hvis den er der. Udhul forsigtigt tomaterne og gem fyldet.

Bland lammekødet med løg, persille, mel, mandler, 2 tsk. havsalt og friskkværnet peber. Fyld farsen i tomaterne og læg en top på hver tomat.

Kog halvdelen af fyldet fra tomaterne med tomatpure og piskefløde. Blend evt. og smag til med krydderierne. Sæt tomaterne i et ildfast fad og hæld saucen i fadet. Bag ved 180 grader i ca. 35 min.

Imens koges de brune ris efter foreskrifterne.

Server tomaterne på varme tallekner med brune ris og tomatsaucen. Drys med persilleduske.