Faserede tomater med lammekød
4 personer:
8 store solmodne tomater
500 g hakket lammekød
2 1/2 finthakkede løg
2 1/2 spsk. hakket persille
60 g mel
60 g smuttede, grofthakkede mandler
3 spsk. tomatpure
3 1/2 dl piskefløde
havsalt, friskkværnet peber, paprika og tørret chili
4 dl rå brune ris
Fremgangsmåde:
Skyl og skær toppen af tomaterne, lad stilken sidde på tomaten,
hvis den er der. Udhul forsigtigt tomaterne og gem fyldet.
Bland lammekødet med løg, persille, mel, mandler, 2 tsk. havsalt
og friskkværnet peber. Fyld farsen i tomaterne og læg en top på
hver tomat.
Kog halvdelen af fyldet fra tomaterne med tomatpure og
piskefløde. Blend evt. og smag til med krydderierne. Sæt tomaterne
i et ildfast fad og hæld saucen i fadet. Bag ved 180 grader i ca.
35 min.
Imens koges de brune ris efter foreskrifterne.
Server tomaterne på varme tallekner med brune ris og
tomatsaucen. Drys med persilleduske.