Gryderet med kål, kartofler, hvide bønner og chorizo
4 personer
God olivenolie
1 knoldselleri, skåret i tern
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
4 kartofler, skåret i mindre tern
8 dl koldt vand
1 tsk grøntsagsbouillon, gerne økologisk
1 gulerod, skåret i skiver
6 kålblade f.eks savoy eller grønkål, skåret i 1 cm brede
strimler
1 lille glaskål, skåret i tern
1 dåse hestebønner, andre bønner kan også bruges
15 tynde skiver tørret chorizo
Havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Hæld olivenolien i en gryde og svits selleri, løg og hvidløg i 5
-7 min. Tilsæt kartoffeltern, vand og bouillon. Bring det i kog og
lad det simre i ca. 10 min. eller til kartoflerne er blevet møre.
Tilsæt gulerod, kål, bønner og chorizo og lad det simre 10 min.
mere. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.
Serveres i små skåle med godt brød til, f.eks. flutes