Gryderet med kål, kartofler, hvide bønner og chorizo

4 personer

God olivenolie

1 knoldselleri, skåret i tern

1 løg, finthakket

2 fed hvidløg, finthakket

4 kartofler, skåret i mindre tern

8 dl koldt vand

1 tsk grøntsagsbouillon, gerne økologisk

1 gulerod, skåret i skiver

6 kålblade f.eks savoy eller grønkål, skåret i 1 cm brede strimler

1 lille glaskål, skåret i tern

1 dåse hestebønner, andre bønner kan også bruges

15 tynde skiver tørret chorizo

Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Hæld olivenolien i en gryde og svits selleri, løg og hvidløg i 5 -7 min. Tilsæt kartoffeltern, vand og bouillon. Bring det i kog og lad det simre i ca. 10 min. eller til kartoflerne er blevet møre. Tilsæt gulerod, kål, bønner og chorizo og lad det simre 10 min. mere. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.

Serveres i små skåle med godt brød til, f.eks. flutes