Kylling med agurkesalsa og dampet spidskål

4 personer:

1 fersk hel kylling, ca. 1200 g

1 agurk

1 bdt. radiser

1 bdt. forårsløg

1 citron

1 1/2 spsk. god olivenolie

1 potte kørvel eller 1 bdt. dild

1 spidskål, ca. 600 g

1 kg skurede nye kartofler

havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader (180 grader varmluft) Skær den rensede kylling ud i otte stykker. Læg kyllingestykkerne med skindsiden opad i en bradepande med bagepapir. Krydr med havsalt og friskkværnet pebeer og steg kyllingen i ovnen i 30 min. Lav tilbehøret imens.

Skyl og skær agurken i meget små terninger. Skær radiser og forårsløg i meget tynde skiver. Bland agurk, radiser og forårsløg med citronsaft, olivenolie og grofthakket kørvel eller dild. Smages til med havsalt og friskkværnet peber.

Kog de skurede nye kartofler i 15- 20 min.

Skyl og skær spidskålen i 1 cm tykke strimler. Kom kålen i en gryde med lidt vand i bunden og drys med havsalt og friskkværnet peber. Damp spidskålen under låg, til den er mør, men stadig med lidt bid og tilsæt evt. ekstra vand, hvis den er ved at koge tør.

Anret spidskålen på et fad, læg kyllingestykkerne ovenpå, pynt med lidt kørvel eller dildkviste og server med kartofler og agurkesalsa.