Kylling med agurkesalsa og dampet spidskål
4 personer:
1 fersk hel kylling, ca. 1200 g
1 agurk
1 bdt. radiser
1 bdt. forårsløg
1 citron
1 1/2 spsk. god olivenolie
1 potte kørvel eller 1 bdt. dild
1 spidskål, ca. 600 g
1 kg skurede nye kartofler
havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader (180 grader varmluft) Skær den rensede
kylling ud i otte stykker. Læg kyllingestykkerne med skindsiden
opad i en bradepande med bagepapir. Krydr med havsalt og
friskkværnet pebeer og steg kyllingen i ovnen i 30 min. Lav
tilbehøret imens.
Skyl og skær agurken i meget små terninger. Skær radiser og
forårsløg i meget tynde skiver. Bland agurk, radiser og forårsløg
med citronsaft, olivenolie og grofthakket kørvel eller dild. Smages
til med havsalt og friskkværnet peber.
Kog de skurede nye kartofler i 15- 20 min.
Skyl og skær spidskålen i 1 cm tykke strimler. Kom kålen i en
gryde med lidt vand i bunden og drys med havsalt og friskkværnet
peber. Damp spidskålen under låg, til den er mør, men stadig med
lidt bid og tilsæt evt. ekstra vand, hvis den er ved at koge
tør.
Anret spidskålen på et fad, læg kyllingestykkerne ovenpå, pynt
med lidt kørvel eller dildkviste og server med kartofler og
agurkesalsa.