Kyllingeschnitzel med spicy tomatguacamole

4 personer:

4 kyllingebryser uden skind og ben

50 g hvedemel

2 æg

200 g groft rasp

havsalt og friskkværnet peber

god olie til stegning

2 modne avokado

1 rød chili

1 fed hvidløg

1 citron

1/2 dl yoghurt naturel

300 g tomater

1 håndfuld frisk koriander eller persille

4 skiver rugbrød

1 hovedsalat

Fremgangsmåde:

Bank kyllingebrysterne flade med en kødhammer. Vend dem i mel med havsalt og friskkværnet peber, herefter i sammenpisket æg og tilsidst i raspen. Varm olien på en pande, slip let er bedst! Og steg kyllingeschnitzlerne sprøde i 5 min. på hver side. Kødet skal være gennemstegt!

Halver avokado, fjern sten og mos kødet med en ske. Flæk chilien og fjern kernerne og hak den fint. Pres saften af citronen. Pil og pres hvidløget.

Kom avokado, chili, hvidløg, citronsaft og yoghurt op i en blender. Kør et kort øjeblik. Guacamolen må gerne være grov. Skyl og hak tomaterne. Hak korinader eller persillen og vend begge dele i guacamolen. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.

Skyl hovedsalat og afdryp det for vand i et rent klæde.

Anret på tallerken og top rugbrødet med salatblade, kyllingeschnitzel og tomatguacamole. Pynt med frisk koriander eller persille.