Laks på grill med aniskrydret basilikumsmør

4 personer:

Ca. 500 g frisk lakseside med skind i portionsstore stykker

1 spsk. godolivenolie

1 tsk. anisfrø

Havsalt og friskkværnet peber

1 bakke salatmix

1 lille bundt kørvel

50 g blødt smør

1 1/2 tsk knuste anis eller fenneikelfrø

1/2 dl hakkede basilikumblade

1 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde:

Tænd op i grillen, så den er varm med gode gløder. 

Rør og smag smørret til med basilikum, knuste frø og citronsaft. Kan opbevares på køl i et par dage.

Køb laksen hos fiskehandleren, så er den klar til brug med det samme. Pensl laksenstykkerne med en god olivenolie, drys med lidt anis samt havsalt og friskkværnet peber og grill laksen på skindsiden i ca. seks til otte minutter.

Skyl salatbladene og kørvlen, som brækkes af tæt på bladene. 

Serveres straks med salaten, godt maltbrød og aniskrydret basilikumsmør.