Laks på grill med aniskrydret basilikumsmør
4 personer:
Ca. 500 g frisk lakseside med skind i portionsstore stykker
1 spsk. godolivenolie
1 tsk. anisfrø
Havsalt og friskkværnet peber
1 bakke salatmix
1 lille bundt kørvel
50 g blødt smør
1 1/2 tsk knuste anis eller fenneikelfrø
1/2 dl hakkede basilikumblade
1 tsk. citronsaft
Fremgangsmåde:
Tænd op i grillen, så den er varm med gode gløder.
Rør og smag smørret til med basilikum, knuste frø og citronsaft.
Kan opbevares på køl i et par dage.
Køb laksen hos fiskehandleren, så er den klar til brug med det
samme. Pensl laksenstykkerne med en god olivenolie, drys med lidt
anis samt havsalt og friskkværnet peber og grill laksen på
skindsiden i ca. seks til otte minutter.
Skyl salatbladene og kørvlen, som brækkes af tæt på
bladene.
Serveres straks med salaten, godt maltbrød og
aniskrydret basilikumsmør.