Lammekoteletter med krydderurtesalat

2 personer:

4 lammekoteletter på ben fra slagteren

olie til stegning

havsalt og friskkværnet peber

1 bakke blandende salater

1/2 bdt. dild

1/2 bdt. persille

1/2 bdt. kørvel

2 forårsløg

2 dl creme fraiche 18%

1 spsk. sød sennep eller ravigottesauce

havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rør creme fraichen med sennep, finthakket forårsløg, havsalt og friskkværnet peber. Hæld dressingen i en lille skål, når den er tilsmagt.

Skrab benet fri for kød, få evt. slagteren til at gøre det for dig. Dup kødet tør med papir. Snit igennem fedtkanten et par steder med en skarp kniv, så koteletten ikke trækker sig sammen under stegning. Krydres godt med salt og peber. Varm olien godt på på en pande og steg koteletterne i god varme 2 -3 min. på hver side. De må meget gerne være rosa inden i ved serveringen.

Skyl salaten og krydderurterne godt. Slyng salaten fri for vand. Tør/ryst krydderurterne fri for vand. Fjern evt. stokke og visne blade. Hak krydderurterne groft og bland salaten og krydderurterne sammen.

Serveres straks på varm tallerken med krydderurtesalat og dressingen.