Lammekoteletter med krydderurtesalat
2 personer:
4 lammekoteletter på ben fra slagteren
olie til stegning
havsalt og friskkværnet peber
1 bakke blandende salater
1/2 bdt. dild
1/2 bdt. persille
1/2 bdt. kørvel
2 forårsløg
2 dl creme fraiche 18%
1 spsk. sød sennep eller ravigottesauce
havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Rør creme fraichen med sennep, finthakket forårsløg, havsalt og
friskkværnet peber. Hæld dressingen i en lille skål, når den er
tilsmagt.
Skrab benet fri for kød, få evt. slagteren til at gøre det for
dig. Dup kødet tør med papir. Snit igennem fedtkanten et par steder
med en skarp kniv, så koteletten ikke trækker sig sammen under
stegning. Krydres godt med salt og peber. Varm olien godt på på en
pande og steg koteletterne i god varme 2 -3 min. på hver side. De
må meget gerne være rosa inden i ved serveringen.
Skyl salaten og krydderurterne godt. Slyng salaten fri for vand.
Tør/ryst krydderurterne fri for vand. Fjern evt. stokke og visne
blade. Hak krydderurterne groft og bland salaten og krydderurterne
sammen.
Serveres straks på varm tallerken med krydderurtesalat og
dressingen.