Løgtærte med bacon og balsamico
4 - 6 personer
150 g god bacon fra din slagter
3 rødløg
3 zittauerløg
2 fed hvidløg
Lidt god olie
1/2 dl balsamicoeddike
1 tsk. frisk timian og lidt til pynt
2 store æg
2 1/2 dl piskefløde
Havsalt og friskkværnet peber
1 portion piedej til madtærter
Fremgangsmåde:
Skær baconen i mindre stykker, og steg dem let på en pande. Læg
dem på fedtsugende papir.Skær løg og hvidløg ud i aflange både, og
sauter dem gyldne i lidt god olie ved ret svag varme. Tilsæt
balsamicoeddiken, og kog balsamicoen ind over svag varme. Tilsæt
timianbladene, bacon, havsalt og friskkværnet peber. Pisk æggene og
fløden sammen i en skål, og tilsæt løg-/bacon blandingen.
Rul tærtedejen tynd ud og læg den i en smurt tærteform, der er
ca. 25 cm i diameter. Hæld løg og bacon blandingen i og fordel det
let. Bag løgtærten ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Drys med frisk timian oven på løgtærten med bacon inden
serveringen. Server løgtærten sammen med en lækker salat.