Løgtærte med bacon og balsamico

4 - 6 personer

150 g god bacon fra din slagter

3 rødløg

3 zittauerløg

2 fed hvidløg

Lidt god olie

1/2 dl balsamicoeddike

1 tsk. frisk timian og lidt til pynt

2 store æg

2 1/2 dl piskefløde

Havsalt og friskkværnet peber

1 portion piedej til madtærter

Fremgangsmåde:

Skær baconen i mindre stykker, og steg dem let på en pande. Læg dem på fedtsugende papir.Skær løg og hvidløg ud i aflange både, og sauter dem gyldne i lidt god olie ved ret svag varme. Tilsæt balsamicoeddiken, og kog balsamicoen ind over svag varme. Tilsæt timianbladene, bacon, havsalt og friskkværnet peber. Pisk æggene og fløden sammen i en skål, og tilsæt løg-/bacon blandingen. 

Rul tærtedejen tynd ud og læg den i en smurt tærteform, der er ca. 25 cm i diameter. Hæld løg og bacon blandingen i og fordel det let. Bag løgtærten ved 180 grader i ca. 30 minutter. 

Drys med frisk timian oven på løgtærten med bacon inden serveringen. Server løgtærten sammen med en lækker salat.