Makrel på grill med jordbær og fennikelsalat

4 personer:

8 friske makrelfilet med skind uden ben fra fiskehandleren

Lidt god olie til stegning

Havsalt og friskkværnet peber

40 jordbær

2 fennikel

1 bk. rucolasalat

1 bdt. frisk basilikum

4 store mozzarellaoste

4 spsk. god rapsolie

1 usprøjtet citron

1 tsk. flormelis

1/2 vanillestang

Havsalt og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

Pensl makrelfileterne godt på begge sider og steg makrellerne på grill med skindsiden nedad. Vend makrellerne og steges det sidste minut på kødsiden. Krydres med havsalt og friskkværnet peber.

Skyl jordbærrene og nip blomsten af. Tør dem forsigtigt for vand. Del dem i kvarte. Fjern de yderste par træede blade på fennikelen og skær bunden og toppen af, snit fennikelen i meget små, fine strimler. Skyl og slyng rucolasalaten og basilikummen. Vend forsigtigt jordbær, fennikel og salaten sammen med grofthakket basilikum. 

Skrab vanillekornene ud af vanillestangen - gem vanilleskroget til hjemmelavet vanillesukker! Riv citronskallen af citronen og pres 2 spsk. citronsaft, pisk citronsaft med olie, flormelis, vanillekorn og smag til med lidt havsalt og friskkværnet sort peber. Hæld dressingen over salaten, der vendes meget forsigtigt rundt sammen med store stykker af mozzarellaosten, som blot er "brækket" af.

Server jordbær-fennikelsalaten på tallerken med de grillede makreller.