Ossobuco med rodfrugter
4 personer
2 kg ossobuco, kalveskank skåret i skiver fra din slagter
2 dl mel
2 spsk. god olivenolie
50 g smør
1 spsk. tomatpuré
2 spsk. mel
1 flaske god hvidvin
1/2 l grøntsags -eller oksebouillon
Havsalt og friskkværnet peber
250 g gulerødder
250 g knoldselleri
250 g pastinak
10 skalotteløg
4 fed hvidløg
6 laurbærblade
1/4 bundt frisk timian
15 sorte peberkorn
Fremgangsmåde:
Vend ossobucokødet i melet og brun det på en pande i god
olivenolie og smør. Læg kødet til side, og steg tomatpuré i det
overskydende fedtstof sammen med 2 spsk. mel i ca. 2 minutter.
Tilsæt hvidvinen , og lad det koge godt igennem, til saucenjævner
og er glat og blank. Tilsæt bouillon, og lad den koge op. Smages
til med havsalt og friskkværnet peber.
Skræl og skær gulerødder, knoldselleri, løg og pastinak i grove
stykker. Kom ossobucokødet, gulerødder, knoldselleri, løg,
pastinakker, laurbærblade, timian og peberkorn i et ildfast fad.
Hæld saucen ned over ossobucoen, og dæk det til med staniol. Bag
ossobucoen i ovenen ved 180 grader i 2 timer, indtil kødet begynder
at falde fra benet.
Anret ossobucoen på varme tallerkner med kartoffelmos til.
Tip: Alle slags skanke kan anvendes til denne ret.