Ossobuco med rodfrugter 

4 personer

2 kg ossobuco, kalveskank skåret i skiver fra din slagter

2 dl mel

2 spsk. god olivenolie

50 g smør

1 spsk. tomatpuré

2 spsk. mel

1 flaske god hvidvin

1/2 l grøntsags -eller oksebouillon

Havsalt og friskkværnet peber

250 g gulerødder

250 g knoldselleri

250 g pastinak

10 skalotteløg

4 fed hvidløg

6 laurbærblade

1/4 bundt frisk timian

15 sorte peberkorn

Fremgangsmåde:

Vend ossobucokødet i melet og brun det på en pande i god olivenolie og smør. Læg kødet til side, og steg tomatpuré i det overskydende fedtstof sammen med 2 spsk. mel i ca. 2 minutter. Tilsæt hvidvinen , og lad det koge godt igennem, til saucenjævner og er glat og blank. Tilsæt bouillon, og lad den koge op. Smages til med havsalt og friskkværnet peber.

Skræl og skær gulerødder, knoldselleri, løg og pastinak i grove stykker. Kom ossobucokødet, gulerødder, knoldselleri, løg, pastinakker, laurbærblade, timian og peberkorn i et ildfast fad. Hæld saucen ned over ossobucoen, og dæk det til med staniol. Bag ossobucoen i ovenen ved 180 grader i 2 timer, indtil kødet begynder at falde fra benet.

Anret ossobucoen på varme tallerkner med kartoffelmos til.

Tip: Alle slags skanke kan anvendes til denne ret.