Pasta med asparges og basilikum

4 personer:

400 g god pasta f.eks rør

500 g grønne apsarges

1 løg

1 spsk. god olivenolie

2 dl hønsebouillon

1 - 2 spsk. citronsaft

1 tsk. revet skal af 1 usprøjtet citron

1 1/2 dl fløde 9 %

2 tsk. majsstivelse

havsalt og friskkværnet peber

50 g parmesan, hel stykke fra ostehandleren

Fremgangsmåde:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen og afdryp den i en sigte.

Bræk eller skær den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 3 cm's stykker. Skær løget i små tern. Svits løget i olien i en gryde. Tilsæt bouillonen og kog det op. Kom asparges, citronsaft og citronskal i. Kog det sammen under omrøring i 2 minutter. Udrør majsstivelsen i fløden og rør det i. Kog kort op. Smag til med havsalt og friskkværnet peber. Vend pastaen i aspargessaucen.

Servér starks i varme tallerkner pyntet med basilikum blade, høvlet parmesan og citronskal.