Pizza med nye kartofler, tomater, purløgsolie og mozzarella
ost
1 pizza:
250 g pizzadej
5 - 6 nye kartofler, kogte og kolde
5 - 6 solmodne tomater
1 portion purløgsolie
2 store mozzarella oste, gerne bøffel mozzarella
Havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Rul pizzadejen ud i den ønskede størrelse. Pensl pizzadejen med
purløgsolien i et godt lag, der dækker det hele.
Skær de kogte, kolde kartofler og de solmodne tomaterne ud i
skiver på ca. 2 cm. Fordel kartoflerne og tomaterne ud på
pizzadejen. Krydr godt med havsalt og friskkværnet peber. Bræk
mozzarella osten i stykker og fordel den ud over pizzaen. Dryp med
et par tsk. purløgsolie hen over pizzaen, inden den bages ved 220
grader i ovn eller i kuglegrill i ca. 10 minutter.
Serveres straks på et stort træbræt og skæres ved bordet.